2021-05-14 07:59:48• hírek • Bede Emőke

Harmincnál is több közvetlen balesetveszélyt jelentő autót szűrt ki a RAR

Nagyszabású ellenőrző akciót szervezett e héten a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR), melynek célkeresztjében ez alkalomal az ország nyugati része, azaz Szatmár, Bihar, Arad, Temes és Krasszó-Szörény megyék álltak.

A hatóság tájékoztatása szerint minden megyében naponta két csapat tartott közúti ellenőrzést, s a mozgósításnak meg is lett az eredménye. Alig pár nap alatt összesen 304, első ránézésre is problémásnak tűnő autót állítottak félre, melyeknek 42,76 százaléka nagy és/vagy veszélyes meghibásodással szelte az utakat, 33 gépjármű pedig konkrétan bármelyik pillanatban balesetet okozhattt volna. További 14,29 százalék esetében a károsanyag-kibocsátással nem volt minden rendben, további 9 esetben pedig a kötelező műszaki ellenőrzés járt le vagy már korábban érvénytelenítették.


„A Gépjármű-nyilvántartási Hivatal számára az autók megfelelő műszaki állapota továbbra is prioritás, épp ezért azt javasoljuk, hogy rendszeres időközönként ne felejtsen el betérni egy szervizbe. Emlékeztetjük ugyanakkor arra is, hogy a jármű bevont forgalmi engedélyét csak azt követően lehet visszakapni, hogy az autó a megismételt műszaki átvizsgáláson megfelel az elvárásoknak, azaz javításra kerültek a korábban tapasztalt meghibásodások. Ezt az ellenőrzést csak a RAR kirendeltségeinél lehet elvégezni” – tájékoztat a hatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: